Când îți pierzi respectul față de cineva

În momentul în care îți pierzi respectul față de cineva, totul se schimbă. Atunci când stai și te gândești la persoana pe care credeai că o cunoști bine sau la persoana pe care ai admirat-o cândva sau ai avut încredere deplină.. și încă nu poți crede că s-a transformat în acel tip de persoană de care ți-a promis că nu va fi niciodată. Râzi de ironia că în ziua în care le-ai povestit despre temerile tale, erai aproape sigur că nu le va aduce niciodată la viață. Erai aproape sigur că nu vei avea niciodată această problemă cu ei. Erai aproape sigur că erau departe de a fi acel fel de persoane care te-ar putea răni așa cum o făceau alții.

Atunci când pierzi respectul față de cineva, ajungi să te învinovățești pentru faptul că vezi aceleași modele vechi, care odată îți provocau durere și le treceai cu vederea. Ai văzut aceleași steaguri roșii, aceeași inconsecvență, aceleași scuze și ai ales să le ignori. Ai văzut ce se întâmplă, dar o parte din tine spera că o să greșești, o parte din tine spera că este vorba doar de fricile care te strecoară, o parte din tine credea că îndoielile tale sunt doar în capul tău, dar o parte din tine știa ceea ce ai încercat să eviți. O parte din tine știa că acele persoane nu sunt deloc așa cum voiau să pretindă că sunt. O parte din tine știa foarte bine această mască și știa ce se află în spatele ei.

Atunci când îți pierzi respectul față de cineva, îți dai seama că nu mai poți oferi alte șanse celor care nu știu să te respecte sau să te trateze corect și de asemenea, ei își dau seama că ai avut dreptate când le-ai spus că, odată ce respectul va dispărea, nu vei putea rămâne, nu vei putea să-ți cobori standardele, nu vei putea să-i privești cu aceeași admirație și nu vei putea să-i iubești din nou. Acesta este momentul în care îți dai seama că, chiar dacă le-a fost frică să nu te piardă, ție nu îți este frică să pleci, pentru că nu poți fi cu cineva pe care nu îl respecți.

În momentul în care îți pierzi respectul față de cineva, îți dai seama că uneori respectul este mai important decât iubirea. Odată ce respectul a dispărut, iubirea se estompează încet, pasiunea se evaporă și scânteia se arde. Atunci când îți pierzi respectul față de cineva, știi că nu îl poți primi înapoi, deoarece este momentul în care schimbi modul în care vezi respectiva persoană. Și odată ce schimbi modul în care îl vezi, totul se schimbă, inclusiv tu, deoarece odată ce ai a pierdut respectul pentru cineva, nu-l vei dori cu adevărat în viața ta. Nu vei tolera lipsa de respect doar pentru că-l iubești.

adult beautiful blur bottle 347917

2 thoughts on “Când îți pierzi respectul față de cineva”

  1. La fix subiectul, chiar acum trec printr-o situatie asemanatoare.
    Încerc să ajut o persoana draga mie sa schimbe unele lucruri pe care le face gresit in viata si nu vrea, vrea sa faca doar ce crede ea ca e mai bine, desi acest lucru s-a adeverit ca nu aduce rezultate si isi face mai mult rau.
    Chiar vreau sa ajut persoana respectiva insa nu vrea nici in ruptul capului sa fie ajutata. Dar din cand in cand imi cere ajutorul pentru anumite prostii, ce stiu ca-i face mai mult rau, dar pe ea nu o intereseaza.

    1. Te înțeleg perfect! Printr-o situație asemănătoare am trecut și eu, dar totul a fost în zadar din păcate, însă timpul a făcut-o să își dea seama singură de greșelile pe care le-a făcut. 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top