Cum să recunoști stările de spirit ale pisicii tale

Vrei să știi dacă pisica ta are chef de joacă, sau meditează, sau are o zi proastă? Iată cum îți dai seama:

  • Bucurie. Când pisica ta este bucuroasă ea stă, în picioare sau întinsă, torcând, cu ochii pe jumătate inchiși, cu pupilele ingustate, coada liniștită, urechile date pe spate. Dacă este cu adevărat fericită, ea va frământa o suprafață moale.
  • Jucăușă. Pisica jucăușă are urechile înclinate în față, coada ridicată, mustățile întinse în față și pupilele dilatate. Întrucât de cele mai multe ori joaca înseamnă vânătoare, felina ta va urmări prada (o jucărie, sau pe tine), lăsându-se jos, cu fundul ușor ridicat. Va scutura ușor din fund și va sări să prindă prada. O va prinde, o va mușca, o va arunca pe podea și o va lovi până când jucăria va muri.
  • Iritată, supra-stimulată. Pisica iritată are pupilele dilatate, urechile plecate pe spate, și coada ondulată, bătând ritmic și nervos. Felina va mârâi, sau te va mușca ușor, pentru a te avertiza să încetezi să o atingi. Joaca intensă se poate transforma ușor în supra-stimulare, rezultând astfel mușcături și zgârieturi.
  • Nervoasă, anxioasă. O pisică nervoasă are urechile aplecate lateral sau pe spate, pupilele dilatate, coada între picioare. Ea va circula prin casă târâș, paralalel cu podeaua, câutând un loc unde să se ascundă. Deasemenea, se va așeza undeva cu fața spre un perete, pentru a evita contactul cu oricine.
  • Fricoasă, speriată. Felina speriată are urechile lăsate pe spate, paralel cu capul, mustățile înclinate și spatele arcuit, blana și coada ridicate. Deasemenea, ea va vocaliza insistent.
  • Defensivă. Felina defensivă are o poziție grămădită, urechile lăsate pe spate, mustățile îndreptate spre spate, coada pe lângă corp și pupile dilatate. Ea va mieuna tare, va hârâi și va scuipa.
  • Agresivă. Pisica agresivă are urechile înclinate spre spate, pupilele subțiri, coada ridicată sau așezată cu blana zbârlită. Felina agresivă va privi insistent cealaltă pisică și va vocaliza pentru a o intimida.

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: