Îmi schimb cu iubire modul de a gândi

Iertarea e ceva greu pentru noi toţi. Ăm clădit mulţi ani la rând aceste piedici care ne ţin legaţi. Ia-mă de mână şi hai să lucrăm împreună pentru a ne ierta.

1.Pune o muzică relaxantă, care te face să te simţi împăcat. la o agendă şi un creion şi lasă-ţi mintea să zburde.

2. Mergi în trecut şi gândeşte-te la toate lucrurile pentru care eşti supărat pe tine. Notează-le. Vei descoperi că nu te-ai iertat niciodată pentru umilinţe suferite în copilărie. Cât amar de vreme ai cărat această piatră de moară!

3. Scrie câte o afirmaţie pozitivă în dreptul fiecărui rând notat anterior. Dacă ai scris ceva precum „N-o să mă iert niciodată pentru [incidentul]”, atunci afirmaţia poate fi: „Acum e un nou moment. Sunt liber să mă desprind de ce-a fost.” Adesea, vrem să fim perfecţi şi avem pretenţii mai mari de la noi înşine decât de la alţii. Gata, renunţă la această atitudine învechită! Iar-tă-te. Treci peste. Îngăduie-ţi să fii liber şi spontan.

4. Lasă carnetelul şi ieşi afară la plajă, într-un parc, pe un teren viran şi aleargă. Nu te mulţumi cu un ritm lejer, ci fugi sălbatic şi nestăvilit! Fă salturi. Traversează strada de pe un trotuar pe altul şi zâmbeşte în timp ce-o faci! Ia-l afară pe copilul din tine şi distraţi-vă. Și ce dacă te vede cineva? Eşti liber!

2 thoughts on “Îmi schimb cu iubire modul de a gândi”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top