Interviu cu Anne Bezusenco

page

1. Ce și cine te-a îndemnat să urmezi acest drum al dansului?

” Țin minte și acum ziua în care m-am decis că vreau să fac dansuri. Totul a plecat de la un simplu concurs de dansuri sportive  ” DanceMasters ” , la care eu (având atunci 10 ani ), împreună cu părinții mei ne-am decis să participăm ca spectatori. Am rămas profund impresionată de eleganța sportivilor și de tot ceea ce se petrecea în acea sală. La finalul spectacolului nici nu a fost nevoie să le spun părinților care era dorința mea, era clar că toți trei vroiam același lucru : ca eu să devin dansatoare.

2. De la ce vârstă ai început să urmezi cursuri de dans? (Un mic istoric al activității tale în ceea ce privește dansul )

” Dupa vizionarea concursului  a durat numai doua săptămâni până când am început să-mi împlinesc visul . Având atunci 10 ani , pot spune că eram destul de conștiincioasă și am arătat de la început dorința de a învăța cât mai multe. Văzând că sunt dornică de performanță, antrenoarea mea mi-a făcut imediat rost de un partener cu care am rămas în relații foarte bune. Primul nostru concurs la care am participat a fost după aproximativ 4 luni de antrenamente. Ușor , ușor am început să mergem la cât mai multe concursuri. Pe plan competițional la ora actuală, particip mai mult la competiții internaționale. ”

  1. Alături de cine te-ai perfecționat în această artă?

” Când vorbesc despre dezvoltarea mea în acest domeniu , imitent includ un număr mare de persoane. Voi începe , mai întâi  cu antrenorii și intructorii care s-au ocupat și se ocupă în continuare de mine. Ei sunt cei care mă ajută cel mai mult să mă perfecționez în acest dans. O altă persoană foarte importantă este partenerul meu, fără de care nu aș fi putut să ajung până aici. Fiind un sport care se practică în doi, persoana de lângă tine este cea care te influențează cel mai mult, drept urmare, de fiecare dată ne ajutăm unul pe altul , încercând astfel să facem munca noastră cât mai productivă. De asemenea părinții sunt cei care m-au susținut necondiționat și cei fără de care nu aș fi reușit să progresez în niciun fel , dansul sportiv fiind unele din cele mai costisitoare sporturi ”

  1. Ne poți împărtășii câteva dintre cele mai frumoase amintiri ale tale în ceea ce privește dansul? ( competiții , turnee alături de cine și unde)

” Momentele cele mai frumoase sunt clar cele în care apar rezultate , pentru că doar în felul acesta simți că munca și sacrificiile încep să dea roade. Cea mai recentă realizare a noastră a avut loc în Aprilie , la Timișoara unde am luat aurul la Campionatul național de 10 dansuri ”

  1. Întrucât între tine și dans există o relație de câțiva ani , vezi dansul în viitorul tău ca pe o carieră ori este doar o pasiune pe care ai vrut să o transformi în realitate?

” Încă nu mă pot pronunța întrucât mă aflu într-o perioadă zbuciumată a vieții, încercând să-mi dau seama de ceeace vreau să fac mai departe. Clar pentru mine este faptul că deocamdată vreau să continui și cu școala și cu dansul , să încerc să merg cât pot cu ambele în paralel, iar apoi sunt sigură că îmi voi da seama ce mi s-ar potrivi mai mult . ”

  1. Dacă nu ai fi urmat această cale , cea a dansului, ce altă carieră ai fi ales și de ce?

” Cu siguranță aș fi ales tot o activitate sportivă. Probabil în acest moment aș fi fost o atletă , întrucât am fost nevoită la 12 ani să aleg între atletism și dans sportiv. Însă nu regret nimic! Dansul mi se potrivește ca o mănușă și nu cred că m-aș mai regăsi la fel de mult într-un alt sport . ”

  1. Dacă ar fi să realizezi un top 5 al celor mai practicate meserii în viitor , care ar fi acelea si de ce?

” După mine topul s-ar împărți astfel :

  1. IT deoarece tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai mult, drept urmare sunt solicitate multe servicii.
  2. Servicii sociale , pentru că populația îmbătrânește , iar cei bâtrăni și bolnavi râmăn vulnerabili fără niciun sprijin.
  3. Medicina , întrucât oamenii au devenit mult mai interesați de sănătatea lor și de aspectul fizic.
  4. Avocatura
  5. Educația, populația fiind într-o continuă creștere.

Interviu realizat de Revista The youth magazine a firmei de exercitiu FE Bookrest SRL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top