Jocul cunoașterii – Tu în ce crezi?

În urmă cu ceva timp, la muncă,  am primit o propunere care mi s-a părut foarte interesantă unde fiecare dintre noi aveam să facem o listă cu lucrurile în care credem pentru a reuși să ne cunoaștem mai bine și pe care l-am numit împreună  “Jocul cunoașterii

Astfel că au fost strânse ideile tuturor participanților iar astăzi am să vă prezint o listă care mi-a atras atenția în mod special.

Jocul cunoașterii

Trebuie să recunosc și să îți mulțumesc totodată pentru simplu fapt că atunci când am citit despre această propunere mi-au trecut prin cap atât de multe idei și totodată amintiri, și mai exact m-ai făcut să îmi aduc aminte de cele mai frumoase momente din copilărie, cât de frumos și cât de multe eram dispus să fac  pentru al aștepta pe Moș Crăciun în care credeam cu o ardoare de invidiat.

Este un subiect atât de frumos și atât de amplu încât efectiv nu știu cu ce să încep și totuși trebuie să o fac și vreau să încep astfel:

 1. Cred în vise, scopuri, țeluri, muncă. Nu văd nimic mai frumos și ireal decât să îmi încep ziua astfel: să ies pe balconul meu descoperit, să stau să îmi savurez ceaiul ( nu sunt băutor de cafea), să îmi fumez țigara și să îmi pun ordine în gânduri și idei și să VISEZ cu ochii deschiși, iar în vise, cel mai frumos aspect este faptul că sunt ale noastre, nimeni nu le poate lua, nimeni nu poate interveni, de ce? Pentru că sunt ale noastre. Noi suntem naratorii, personajul principal ,  ACȚIUNEA, EPITETELE și METAFORELE… și astfel aș vrea să transmit că nu trebuie să renunțăm la visul nostru oricât de departe sau aproape ar fi, uneori pare atât de ireal încât ne vine să lăsăm tot și doar să fugim.
 2. Cred în responsabilitate. Deși nu este punctul meu forte, fiind foarte haotic, foarte haotic… Dar să știți că în haosul meu este totul foarte ordonat și totodată cel puțin responsabil.
 3. Cred în Alexa, Marton, Claudiu și Vintilă. Vă întrebați de ce o fac? Pentru că ei m-au ajutat să devin adultul pe care îl reprezint astăzi, adultul de care am grijă, cel pe care îl îmbrac, îl hrănesc …  adultul avid după informații și dezvoltare și tot alături de ei, în ultimii 5 ani mi-au fost alături atunci când adultul se odihnea și era înlocuit de un copil răsfățat și orgolios. O da , tare orgolios… (dacă aș fi avut emoticoane aș fi apelat acum la acea maimuța ce își duce mâna la ochi, o știm cu toții) iar toți au avut răbdare atât cu acel adult cât și cu acel copil ( nu intru prea mult în detalii că mă abat de la subiect și poate sunt luat de “urechi”) PS: Vă mulțumesc!
 4. Cred în noi. Și când spun NOI, aici fac referire la noi toți, echipa de la Tg Jiu, Sibiu și Brașov iar în ciuda faptului că am avut mici “șicane” pe care le-am uitat de mult, cred în unitatea grupului pe care îl avem, cred în forța de mobilizare pe care o putem dezvolta, cred în fiecare dintre voi, uneori mai mult decât o faceți voi înșivă.  Deși suntem însetați de adrenalină și ne place să trăim până în ultima zi că și luna în curs sunt sigur și cred cu ardoare că și luna aceasta vom ajunge cu toți indicatorii în target!
 5. Cred în principii, în respectul reciproc și în educație. Deși sunt de părere că respectul se câștigă în funcție de ce oferi, ce ești dispus să faci nu în funcție de vârstă…( aici probabil nu toată lumea va fi de acord cu mine, dar ideea este să fim liberi în acest mail și exact asta fac  )
 6. Cred în mine mult de tot. Uneori chiar îmi reproșez de ce cred atât de mult. Este doar un moment de rătăcire cu care în proporție de 99.9999%  nu sunt de acord (fac referire la momentul în care îmi reproșez)
 7. Cred în oameni, suflete. Îmi place să cred în orice în general, chiar mă consider o persoană ușor naivă pentru că ador să ascult visele oamenilor și uneori nu doar să ascult ci să și  pun eu “o cărămidă “ pentru întemeierea fundației.
 8. Cred în instinct. Asta pentru că sunt momente care nu avem nici o altă cale și trebuie să credem în alegerile noastre și trebuie să ni le asumăm și să învățam.
 9. Cred în Divinitate!
 10. Cred în muzică. De câte ori ai avut un moment de rătăcire în care erai ținut în corzi și ai pus căștile pe cap și te-ai lăsat purtat de versuri plutind în liniște și revenind în ring mult mai puternic???
 11. Îmi place foarte mult să cred în spiritul sărbătorilor. Iubesc să văd cum fiecare dintre noi, plecați departe de casă pentru a ne căuta rostul în viață, în pragul Sărbătorilor ne întoarcem acasă la cei dragi. Ador să mă întorc la ai mei “bătrâni” și să îi văd radiind de fericire!
 12. Cred și îmi place când “un străin” îmi intră în casă pe la 5 dimineața își aprinde un “chiștoc “ de pe masă și vorbim cât în lună și-n stele.
 13. Cred în șansă. În puterea de schimbare a oamenilor, cred că fiecare dintre noi greșește dar are dreptul la a-2-a încercare .
 14. Cred în puterea exemplului. Doar așa putem reuși!
 15. Cred în idoli. ( al meu era Zidane, am avut un poster cu el în cameră )
 16. Cred în dragoste. Nu cred că există sentiment mai frumos decât iubirea față de noi, de aproapele nostru, de sufletul nostru ( aici fac referire la animăluțele noastre pe care le avem acasă. Nu pot să le numesc animale pentru că de multe ori prin faptele  lor ne demonstrează că au un suflet mai mare decât noi oamenii purtători de suflet demonstrat științific)
 17. Cred în chimie. Și când spun “chimie” nu mă refer la tabelul lui Mendeleev sau la H2 SO4 ( acid sulfuric, în caz că vreți să mă verificați ) ci la legătura care se poate crea între doi oameni fără ca ei să schimbe o vorbă, ci de la un schimb de priviri. Și din acel schimb au înțeles tot.
 18. Cred în LIBERTATE :     “Libertatea omului este partea divină din el” (P. Tutea);
 19. Cred în minuni. Și cel mai minunat mi se pare că putem fi minunați cu ajutorul unor gesturi simple fără să fi construit vreo piramidă.
 20. Cred în determinare și ambiție.

Îmi voi căuta steaua până o voi găsi , cu siguranță este ascunsă în sertarul inocenței , înfășurată în eșarfa minunilor!”  Michael Jackson

Miron Paval

Jocul cunoașterii- Tu in ce crezi ?
Jocul cunoașterii- Tu în ce crezi ?

1 thought on “Jocul cunoașterii – Tu în ce crezi?”

 1. Faine credinte, însa pentru a le perfectiona si eleva spre absolut, e imperativ necesara Flacara Vie a Spiritul Sfânt, a carei ardere se întretine zilnic cu “untdelemnul” parfumului Cuvântului lui Dumnezeu…zic si eu ! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top