Nu scriu aici cu gândul de a impresiona lumea cu ideile mele, scriu să nu se risipească ceea ce se află acum in mine, la un moment dat. Peste ani cuvintele acestea îmi vor arăta calea pe care am mers.
Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF
Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu
Visurile sunt acelea ce iau naștere din sufletul nostru, pe care le trăim cu o dorință arzătoare în fiecare moment, și pentru care depunem toate eforturile spre împlinirea lor. Un asemenea vis înseamnă să ai un anumit țel, pe care să-l setezi ca obiectiv spre realizarea căruia tinzi în fiecare zi ; atunci când ești împreună cu ai tăi părinti, prieteni, când citești o carte, când vizionezi un film etc. „Visul este parte din viața noastră, iar noi suntem parte din visul nostru. „
Într-adevăr, mintea noastră reprezintă o adevărată fabrică de vise. De ce spun asta ? Ei bine, fiecare dintre noi are capacitatea de a visa, astfel că oricine dintre noi visează încă de la o vârstă mai fragedă sa ajungă într-un anumit loc. Alții visează la o casă, la o mașină, la o persoană care sa fie numai a lor sau alții visează pur si simplu să se dezvolte ca oameni in viață, să ajute la dezvoltarea altor ființe ş.a.m
Un factor foarte important care ne deosebește în atingerea țelului este prea cunoscuta „ambiție”. O parte din oameni sunt ambițioși, crezând cu tărie in succesul lor și nu se lasă până când visul lor nu este realizat, în schimb, ceilalți caută pretexte pentru care pretind cu diferite afirmații că atingerea unui scop este irealizabilă, și găsesc tot felul de scuze pentru care nu pot face un anumit lucru.
Cu părere de rău pot spune că majoritatea oamenilor nu știu să viseze, să vadă partea frumoasă a vieții dincolo de aparențe. De cele mai multe ori viața ne răsplătește în funcție de cum am acționat noi de-a lungul acestor ani și la un moment dat realizăm că prețul pe care avem a-l plătii pentru fiecare vis, nu este unul material, ci de cele mai multe ori ajungem să plătim prețul timpului, prețul iubirii, prețul răbdării.
Pentru ca visul nostru să fie cât mai ușor de relizat avem nevoie de foarte multă răbdare şi de un anumit timp investit în căutarea unei soluții prin care să ajungem la împlinirea visului. Este foarte important să ne detașăm de tot ceea ce înseamnă “ etichetele societății” și să fim foarte bine pregătiți în ceea ce constă realitatea visului nostru încât oricine ne va spune că ceea ce vrem să realizăm este o misiune imposibilă, acea persoană să nu aibă nici un fel de influență negativă asupra noastră.
În colectivitatea aceasta, în care ne-am aventurat, pentru toți sau pentru majoritatea grupului care visează să ajungă undeva, banii joacă rolul decisiv, însă eu pot spune că imaginația noastră presupune a vedea dincolo de această imperfecțiune și noi trebuie să vedem banii ca fiind doar un mijloc de schimb impus de societate, care au un rol important dar nu vital in atingerea unui scop și nimic mai mult.
In opinia mea, visele sunt perfect realizabile, dacă credem cu adevărat în acest lucru și a înceta în a le mai evalua în bani. În urmă cu ceva timp am avut posibilitatea să vizionez un documentar care făcea referire la atingerea dorințelor. Am rămas plăcut impresionat de un exemplu dat, care mi-a rămas întipărit in minte. Dați-mi voie vă rog, să citez!
John Assaraf “Cunoscând această putere, care consta în a crede in propriul țel, am vrut să verific dacă într-adevăr funcționează. În 1955 am creat ceva, numit „scândura viziunilor”, cu ajutorul căreia să dobândesc ceea ce îmi doream sau ceva ce vroiam să atrag precum o mașină, sau un ceas, sau sufletul pereche din visurile mele” Acolo am pus o fotografie a ceea ce-mi doream, am pus-o exact pe scândura viziunii. Apoi, zilnic stăteam la biroul meu și mă uitam la această scândură, încercând să vizualizez mental ceea ce îmi doream până ajungeam la aceeași stare pe care aș fi avut-o dacă obiectul ar fi fost cu adevărat al meu. La un moment dat m-am mutat și am pus toată mobila, toate cutiile mele cu lucruri la păstrare. M-am mutat de trei ori in cinci ani și în cele din urmă am ajuns în California și am cumpărat această casă. Am renovat-o timp de un an după care mi-am adus toate lucrurile din casa care locuisem în urmă cu cinci ani. Într-o dimineață, pe la șapte și jumătate, fiul meu a intrat in birou, și a dat cu ochii de una din cutiile care stătea sigilată de cinci ani. Apoi s-a așezat pe ea si a început să o lovească cu picioarele, iar eu i-am spus „Scumpule, te rog încetează, am treabă.” , După care m-a întrebat ce am in cutie. I-am răspuns “ Sunt scândurile mele ale viziunii“, am spus “ Sunt scândurile pe care îmi pun dorințele.” Bineînțeles că fiul meu de doar cinci ani nu a înțeles despre ce e vorba, așa i-am spus “Dragule, lasă-mă sa-ți arăt” Așa că am deschis cutia și când am scos Scândurile Viziunii pe una dintre ele era o fotografie a unei case pe care o vizualizasem acum cinci ani înainte. Am rămas stupefiat când mi-am dat seama că era chiar casa în care locuiam”.
Exemplul acesta este un exemplu care ar trebui să deschidă noi cărări celor ce și-au propus să atingă un anumit țel. Cu siguranță, la cea mai importantă zi a noastră, aceea în care fiecare dintre noi a apărut pe acest sfânt plai, am fost înzestrați să urmăm un anumit drum, o anumită cărare care să însemne pentru fiecare succesul ce constă în a fi cu adevărat fericit alături de prieteni, de familie și de partenerul nostru de viață.
Fericirea vine odată cu atingerea țelului pe care noi ni l-am propus, astfel că mulți dintre noi suntem nevoiți să trecem prin situații dificile care mai târziu vor ajuta la modelarea caracterului.
Marin Preda spunea l-a un moment dat “ Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de fericirea noastră „
Marin Preda vrea să pună în evidență că omul a fost dintotdeauna într-o mare concurență, au fost dintotdeauna invidioși pe succesul altora și întotdeauna când au observat acei oameni ce sunt într-adevăr fericiți au încercat din răsputeri să afle, sau să găsească într-adevăr adevăratul “motiv” pentru care cel de lângă el este atât de fericit.
Acei oameni ce sunt fericiți îi fac pe cei nefericiți să aspire către fericire. Printr-o părere personală, pot spune că omul este mult mai aproape de succes atunci când încetează a mai găsi tot felul de comparații cu cel de lângă el, atunci când omul este mulțumit în totalitate de situația lui, atunci vom observa, odată cu trecerea timpului că situația noastră se va îmbunătății pe zi ce trece.
Lucrurile mărunte însă ne fac într-adevăr fericiți, nu totdeauna bogăția materială aduce fericirea. Ca exemplu avem, dintr-o poezie spaniolă, un bărbat care cânta pe drum bucuria de a avea, în afară de a sa cabană, trei oi – una îi dă lână, alta îi dă lapte, a treia îi dă miei. Putem observa astfel, cum un simplu om, care nu era un mare deținător de averi, el era mulțumit de situația sa, și în schimb, acesta era răsplătit cu o bucurie imensă-n suflet.
Orice idee, gând, vis ori dorinta, se poate împlini doar prin credinta.
Sperând, luptând, slujind pe Dumnezeu cu dragoste neconditionata, în schimb, El ne va oferi tot ce-am visat viata toata.
Ba chiar mai mult decât noi ne-am putea imagina, fiind copii ai Sai, mostenitori cu sfintii Lui Hristos, fericiti etern în Împaratia Sa.
https://www.youtube.com/watch?v=S6cxaxnV1nA
Binecuvântari supreme, perene…eterne, alaturi de toti cei apropiati, draga Catalin Daniliuc!
Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase, Iosif.
O zi frumoasă iți dorim!