35 de semne prin care iți poți da seama dacă cineva suferă de depresie

Dacă vreuna din persoanele dragi ție afișează aceste semne, există șanse ca aceasta să sufere de depresie.

 1. Ezită să îți răspundă atunci când îi întrebi ce au făcut în weekend sau în ziua lor liberă. Deseori pentru că nu făceau altceva decât să stea în pat și să se uite la un perete și acum nu are un răspuns interesant fericit rezonabil, pregătit pentru întrebarea ta nevinovată.
 2. Și-au pierdut interesul pentru lucrurile de care sunt pasionați.
 3. Dacă unul dintre „hobby-urile” lor este dormitul. Este foarte frecvent  întâlnit faptul că persoanele care sunt deprimate vor să doarmă în mod constant și nu își doresc niciodată să se ridice din pat.
 4. Nu pot lua decizii, deoarece sunt siguri că vor face doar alegeri greșite.
 5. Brusc devin furioși și iritabili. Unul dintre celelalte lucruri care se pot asocia uneori cu depresia este o formă intensă de anxietate care provine dintr-o încredere de sine scăzută sau o inadecvare percepută în propriile abilități.
 6. Ei nu au grijă de ei înșiși, uneori au o igiena proastă sau o sănătate orală proastă. Sunt obosiți tot timpul.
 7. Se opresc din a vorbi cu toată lumea. Nu într-un mod rău, ci pur și simplu se retrag pentru a evita ca cineva să-i observe, deoarece este epuizant și greu să pretindă că totul este bine.
 8. Când sunt întotdeauna doar bine.
 9. Anulează planuri tot timpul, adesea de ultimă oră și cu motive vagi.
 10. Au parte de schimbări în apetitul lor.
 11. Când interacționează cu cineva, de cele mai multe ori nu răspund niciodată negativ. Adică, dacă întrebi pe cineva care este sănătos cum se descurcă, de multe ori ar putea să-ți spună despre problemele pe care le are. Dar o persoană deprimată încearcă atât de greu să-și ascundă problemele, încât este deprimată și să păstreze o aparență, și va răspunde întotdeauna pozitiv, „oh, totul este minunat” sau „am o zi atât de bună”.
 12. Casă dezordonată. Vase murdare. Frigiderul gol.
 13. Glumesc foarte mult pentru a împiedica oamenii să sape prea adânc în ceea ce se simt ei cu adevărat.
 14. Dacă cineva face ceva greșit pentru ei, nu se plâng. De exemplu, primesc o comandă greșită la restaurant și nu le place ceea ce primesc, mănâncă fără să spună nimic.
 15. Vizionează videoclipuri, navighează pe social media sau se joc jocuri video în exces. Pe scurt – nu văd sensul în viața lor sau interacțiunea cu ceilalți, și își petrec timpul cu ochii în telefon.
 16. Își pierd memoria, uită anumite lucruri.
 17. Nu se bucura de mâncarea și băuturile pe care obișnuiau să le placă.
 18. Îndepărtându-i pe oameni. Nu este întotdeauna evident, dar uneori persoanele deprimate nu vor să lase pe nimeni să se simtă ca și cum ar fi o povară, așa că vor să fie singuri.
 19. Nu fac multe, cu excepția muncii și a somnului. Nu mai ies, nu se mai pot bucura de nimic.
 20. Se simt vinovați. Vina excesivă poate fi văzută în depresie.
 21. Dacă întrebi pe cineva cum se simte și ezită înainte de a-ți răspunde, probabil că ei în acea secundă se gândesc dacă este momentul potrivit pentru a-ți povesti despre depresia lor neplăcută și lipsa voinței de a trăi.
 22. Când încep să ofere altora lucruri care sunt speciale pentru ei și nu au un motiv întemeiat de ce.
 23. „Dispar”; retrăgându-se din interacțiunile sociale, ascunzându-se în camera, casa sau apartamentul lor. Uneori este nevoie de ceva timp ca oamenii să observe că cineva lipsește.
 24. Nu mai așteaptă cu nerăbdare nimic. O persoană deprimată va lua parte la evenimente sau orice pentru că trebuie, nu pentru că vrea.
 25. Încep să încetinească, dacă îi cunoști cu adevărat, poți vedea uneori diferența în ochii lor.
 26. „Nu mă simt foarte bine” este unul dintre semnele mele  atunci când depresia mea se agravează. Nu vreau să mănânc, și sunt atât de epuizată încât nu am energie să ies niciunde. „Nu mă simt bine” este mai ușor de spus, așa că dacă cineva spune asta, atunci ar putea fi un semn.
 27. Incapacitatea gândirii pe termen lung. Nu sunt capabili să-și planifice nimic.
 28. Întâmpină probleme de gândire, de concentrare și de amintire.
 29. Incapacitatea de a se da jos din pat. Se trezesc, apoi dorm, apoi iar se trezesc, apoi iar dorm și, în sfârșit, se vor trezi și vor sta în pat încercând să nu mai adoarmă.
 30. O sarcină aparent normală în fiecare zi pentru ei se transformă într-un calvar gigantic insurmontabil. Să facă un duș. Să spale rufele, vasele.
 31. Sunt paranoici, cred că toți cei dragi îi urăsc, simt că sunt o povară pentru viața lor.
 32. Se înfometează fără să observe.
 33. Dorm prea mult sau prea puțin. Se trezesc la ore ciudate în timpul nopții.
 34. Reînceperea sau începerea „obiceiurilor proaste” cum ar fi fumatul, băutul, consumul de mâncare proastă.
 35. Pierdere în greutate sau creștere în greutate.
adult art artsy 2174621

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top