Depresia este un monstru. Depresia este unul dintre cei mai cruzi monștri cu care trebuie să se confrunte peste 300 de milioane de oameni. Aceștia sunt doar oamenii diagnosticați – ar putea fi mult mai mulți. Persoanele cu depresie suferă cu adevărat. Adesea, ele par a fi triste și nefocalizate. Întrebarea “Ce s-a întâmplat?” devine copleșitoare și poate fi foarte frustrantă.

 1. O persoană care are depresie poate dormi mult mai mult decât de obicei. S-ar putea ca aceasta să-și dorească doar să doarmă, astfel încât să nu fie nevoită să se concentreze asupra unui anumit lucru. S-ar putea să-și dorească să doarmă pentru a evita viața în general. Este greu să treci prin viață când nu vrei să fii acolo – o mare parte din timp…. Cineva poate să-și dorească să doarmă ​​doar pentru că nu vrea să fie treaz. Somnul este un refugiu. Este un sanctuar. Este sigur. Nu se întâmplă nimic rău atunci când dormi.
 2. O persoană care are depresie nu răspunde la toate mesajele pe care le primește. Ar putea dormi la ore ciudate. Dacă este trează, poate că se simte epuizată sau anxioasă. Mulți oameni diagnosticați cu depresie sunt, de asemenea, diagnosticați cu tulburări de anxietate. Trimiterea chiar și a unui mesaj simplu poate părea mult prea mult de făcut pentru persoana respectivă. Pur și simplu nu dorește să o facă pentru că îi este teamă că răspunsul va fi greșit.
 3. Dimpotrivă – s-ar putea ca de obicei să scrie prea multe mesaje, dar norocul l-a făcut să răspundă la acel apel telefonic. Răspunsul la un apel telefonic este chiar mai greu decât trimiterea unui mesaj. Atunci când comunică prin mesaje poate cel puțin să se uite înapoi prin conversație și să vadă despre ce vorbeau. Însă în timpul unei conversații reale, este atât de ușor să iasă din subiect și să se gândească la orice altceva, iar de cele mai multe ori poate să nu aibe nicio idee despre ce se întâmplă în conversație. Se simte jenant să ceară oamenilor să se repete frecvent.
 4. Există un nor întunecat care o urmărește peste tot. Nu este un nor întunecat fizic, desigur. Răspunsul la întrebări este în general negativ. Perspectiva este considerată “pesimistă” și, atunci când aceasta este spusă, poate determina persoana să se închidă mai mult decât înainte. Aceasta nu va vrea să mai vorbească după ce i s-a spus de atâtea ori că lucrurile sunt pesimiste.
 5. O persoană cu depresie poate începe să se retragă. Nu va vrea să părăsească casa. Nu va dori să meargă undeva cu un grup mare sau mic de persoane. De fapt, aceasta poate să nu vrea să vadă nici un popor în general. O persoană cu depresie se poate lupta în mod constant doar ca să se ridice și să facă lucruri normale cum ar fi să se ducă la un magazin alimentar. Este stresant pentru ea.
 6. O persoană cu depresie se confruntă și cu schimbări de dispoziție. Un minut, o persoană cu depresie poate părea bine, poate să pară fericită și să aibă o zi minunată, însă asta nu înseamnă că depresia a dispărut. Înseamnă doar că are parte de o zi bună. A avea parte  de o zi bună nu înseamnă că depresia este vindecată. De asemenea, poți vedea cum de la un zâmbet strălucitor trece imediat la o lacrimă fără nici un motiv special. Nu este ca și cum ar face-o cu un anumit scop, dar se întâmplă absolut.
 7. Faptul că gândește prea mult este un lucru obișnuit atunci când vine vorba de depresie. Se va întreba de ce lucrurile s-au întâmplat așa. De ce s-a încheiat acea prietenie? De ce a părăsit acea persoană? Cu ce a greșit? Ce este în neregulă cu ea? Și se va fixa. Aceste întrebări vor fi în mintea sa timp de câteva săptămâni. Nicio explicație, doar acolo, așezate în mintea sa fără niciun motiv. Este tortură.
 8. “Totul este din vina mea” – sună lipsit de sens, dar este un gând comun. Este, de asemenea, un gând complet irațional, dar depresia te va face să știi că nu este. Depresia va hrăni acest gând cu fiecare șansă pe care o primește. Persoanele cu depresie pot da vina pe cele mai rele lucruri din lume, chiar și atunci când sunt foarte, foarte siguri că nu e vina lor. Ei își vor cere scuze pentru ceva care nu are sens, oricum.
 9. O persoană cu depresie își îndepărtează prietenii și familia. Este dificil să mențină o prietenie sau poate fi dificil să vorbească cu membrii familiei, deoarece simte că îi poate face și pe cei din jurul ei să fie depresivi. Depresia se simte ca ceva care se poate răspândi la toată lumea. Chiar și atunci când este deprimată, nimeni nu dorește ca cineva să se simtă așa. O persoană cu depresie nu dorește ca alții să se simtă în felul în care aceasta se simte. Din acest motiv, i se pare că cea mai bună opțiune este să-i îndepărteze pe toți cei dragi.

Similare

One thought on “Persoanele care suferă de depresie

 1. Toti oamenii nascuti vreodata din femeie pe Terra trebuie sa experimenteze aceasta stare de “depresie” într-un fel sau altul, însa, putini se vor reîntoarce la starea de echilibru rational-sentimental, neajutati de specialisti si/sau semenii lor si de lupta grea cu propriul sine, daca-si va constientiza si recunoaste starea sufleteasca.
  Un Weekend binecuvântat, draga Elena Claudia !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: