Lucruri care se întâmplă

  1. Când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor, invalidezi prezența persoanei care încearcă să aibă o conversație cu tine. Atunci când stai cu ochii pe telefon, îi spui persoanei de lângă tine că nu ți se pare important ceea ce vrea să-ți spună, îi spui că te plictisește și că vrei să încheiați conversația că oricum pentru tine nu contează ce vrea să-ți spună.
  2. Când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor, te comporți urât.
  3. Când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor, pierzi atât de multe lucruri din viața care se întâmplă chiar în fața ochilor tăi. Te lipsești de conversațiile interesante, momentele amuzante, pierzi momentele importante și bucățile din conexiunea pe care nu le poți întoarce niciodată. Sunt momentele minore ale vieții care alcătuiesc viața în sine – nu un articol de pe Facebook, nu un tweet, nu un like pe Instagram.
  4. Când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor, te distanțezi de persoanele din jurul tău. Cu cât mai mult timp petreci umblând pe telefon, cu atât crește decalajul dintre tine și cei dragi, deoarece dacă ești în permanență cu ochii pe telefon, este imposibil să fii în mod constant prezent.
  5. Când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor, te îndepărtezi de realitate. Încetează să discuți cu oamenii de pe internet și începe să porți o conversație în viața reală – chiar dacă este vorba de un dezarcord. De fapt, poți afla ceva dintr-un dezacord personal. Tot ce înveți de la o ceartă pe internet este că unii oameni se simt cei mai puternici ascunzându-se în spatele unui ecran, și să fim cinstiți, nu e nimic puternic în legătură cu asta.
  6. Când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor, îți trece viața prin fața ochilor. Soarele și răsăritul, felul în care cerul arată într-o zi senină, liniile de râs în jurul ochilor bunicii tale, felul în care un copilul se învârte după o minge de fotbal, sentimentul de a sta în brațele partenerului tău pe canapea după o zi lungă – sunt lucrurile care contează. Acestea sunt momentele pe care le pierzi pe măsură ce tastezi, glisezi, postezi și apreciezi postările altora.
6 lucruri care se întâmplă atunci când îți concentrezi atenția asupra telefonului în locul oamenilor

1 thought on “Lucruri care se întâmplă”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top