Prima etapă: luați o suferință din dragoste și aveți grijă să stabiliți cu exactitate dacă a căpătat forma unei suferințe din dragoste–pasiune sau a unei suferințe de atașament. Într-adevăr, rețeta va fi un pic diferită în funcție de natura specială pe care a dobândit-o acest ingredient desigur esențial.

A doua etapă: faceți din această suferință din dragoste o poveste și profitați de acest prilej pentru a vă exprima emoțiile. Procedând astfel, vă veți activa aptitudinea pentru nararea de sine și, în același timp inteligența emoțională.

Emulsionarea uneia și a celeilalte sau, mai exact, emulsionarea uneia prin cealaltă, va da naștere unui amestec omogen ce va servi drept bază pentru travaliul pe care îl veți efectua asupra propriei persoane.

Apoi, lăsați totul să fiarbă înăbușit, ruminându-l în interiorul dumneavoastră, sau încălziți amestecul povestindu-l cuiva. Nu contează modul de coacere ales. Important aici este să ajungeți la o temperatură care nu degradează ingredientele esențiale pe care veți avea grijă să le introduceți treptat în etapa următoare.

A treia etapă: faceți din narațiunea dumneavoastră o poveste care stimulează cunoașterea de sine, protejează imaginea pe care o aveți despre dumneavoastră și stabilizează dragostea pe care v-o purtați. Închegându-se într-un amestec omogen, aceste trei ingrediente vă vor hrăni în mod absolut natural tendința de căutare a unei legături și de căutarea a unui sens.

Așezați amestecul într-o tigaie și lăsați să fiarbă la foc iute. Stima de sine va fi astfel conservată și veți putea lua în considerare atunci ideea de a încerca o aventură afectivă, fără a avea sentimentul că vă puneți în pericol.

A patra etapă: cu un gest ferm și hotărât, îndrăzniți din nou, și veți vedea că, după ce ați avut grijă să vă revizuiți schemele afective, aluatul nu se va mai lipi de tigaie și îl veți putea lansa în aer ca pe o clătită. Dacă sunteți suficient de siguri pe dumneavoastră, aluatul va reveni cât se poate de firesc în vas, unde își va încheia liniștit coacerea pe cealaltă parte.

Citește și :   Generația noastră ruinează arta despărțirii

A cincea etapă: presărați zahăr. Pe de o parte, fiindcă acesta elimină amăreala și, pe de altă parte, pentru că, se știe, ca să iubim așa cum trebuie, e preferabil să păstrăm în gură gustul veșnic dulce al viselor noastre de copii.

Fără îndoială, aceasta este metoda, la fel de simplă ca rețeta unei clătite cu zahăr, prin care o suferință din dragoste ne va putea ajuta cel mai bine să creștem, realizând subtilul amestec al proiectelor noastre de adulți, al planurilor noastre de adolescenți și al reveriilor noastre de copii!

Similare

One thought on “Rețetă pentru a ne restabili.

  1. Îmi place sa fac clatite si le consum în special umplute cu nutella. Nu se lipesc niciodata de tigaie si este o placere sa le întorc prin aruncare ! 🙂 Sunt delicioase !
    Un Weekend magnific, Suflet frumos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: