1. Depune eforturi pentru a-ți menține relațiile. Indiferent că este vorba de o relație de iubire, de prietenie sau familială, întotdeauna ar trebui să te străduiești și să depui eforturi în așa fel încât relația să nu aibă un final nefericit.
 2. Viitorul este atât de imprevizibil. Nu-ți epuiza energia gândindu-te mereu la viitor. Nu uita de prezent, trăiește din plin.
 3. Cu cât îi lași pe alții să îți controleze viața și nu îți stabilești anumite limite, cu atât mai mult, este posibil să faci anumite fapte pe care de fapt le detești. Stabilește-ți granițele și preia controlul vieții tale!
 4. Nu rămâne într-o relație cu cineva, din motive precum: “am fost împreună de mult timp” sau “nu vreau să fiu singur”. Ieși înainte de a face următorul pas. Cu cât stai mai mult, cu atât o să îți fie mult mai greu să te îndepărtezi.
 5. Nu este întotdeauna vina ta. Nu trebuie să te simți rău și vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta și, chiar dacă faci anumite probleme, asta nu înseamnă că alte persoane au dreptul de a te jigni.
 6. Dragostea nu este întotdeauna suficientă. Poți iubi pe cineva foarte mult și relația poate să nu funcționeze.
 7. Înconjoară-te de oamenii potriviți. Doar pentru că ai un trecut cu cineva nu înseamnă că trebuie să-ți menți mereu timpul cu acele persoane dacă ați crescut în direcții diferite.
 8. Dacă te traumatizează ceva, cere ajutor cuiva pentru a te înțelege și a te trata.
 9. Este bine să te consideri o prioritate – poți să lucrezi în fiecare minut din fiecare zi și să nu ai niciodată prieteni, vacanțe sau timp liber, dar nu vei primi un premiu pentru asta. La sfârșitul vieții, șeful / compania va câștiga, dar te va uita rapid. Nu vei putea face dintr-o dată amintiri și nici prieteni.
 10. Încetează din a-ți reproșa că nu ești suficient de slab/ă sau de drăguț/ă. Atunci când te vei uita la poze făcute acum câțiva ani, îți vei da seama că arăți minunat – și vei realiza câtă energie ai pierdut având o gândire atât de negativă despre tine.
 11. Niciodată nu ar trebui să lucrezi până la epuizare mentală sau fizică, oricât de importantă pare sarcina ta în acel moment. Gândește-te la tine mai întâi, măcar o dată, și încetează să lucrezi atât de mult inutil.
 12. Nu te devaloriza pentru cineva care nu te apreciază.
 13. Mereu poți învăța ceva nou. Chiar și deprinderi mici. Fă-o.
 14. Respectă-te suficient încât să te poți îndepărta de oamenii răi.
 15. Dacă te afli într-o situație dificilă și instinctul tău îți spune să pleci, ascultă-l!
 16. Cunoaște-ți propria valoare. Nu te lăsa să fi exploatat de angajatori, doar pentru că crezi că nu meriți nimic. Meriți o salarizare corectă și ore rezonabile. Și sănătate.
 17. Nu face copii doar pentru că crezi că așa trebuie. Ar trebui să faci copii atunci când chiar îți dorești asta și atunci când ai mijloacele necesare pentru a le putea oferi o viață bună.
 18. Grija de sănătatea ta mentală este la fel de importantă ca și grija de corpul tău.
 19. Nu ești responsabil pentru acțiunile altor persoane.
 20. Ești demn de a fi iubit.
 21. Deși nu trebuie să ai cartografiat întreaga carieră la 18 ani, fă alegerile extrem de atent, deoarece poate deveni dificil sau imposibil să le schimbi mai târziu.
 22. Nu rămâne într-o relație de care ești conștient că este moartă de ani de zile. Viața este într-adevăr prea scurtă, nu ar trebui să ai parte de momente bucăți nefericite doar pentru a proteja sentimentele altcuiva.
 23. Nu asculta sfaturi de la cineva de la care nu ai accepta critici.
 24. Stabilește-ți un obiectiv pe termen lung și fă sacrificii pentru acesta. Dacă nu faci sacrificiul acum, ceea ce dorești devine sacrificiul.
 25. „Nu” nu are nevoie de un soliloqui atașat. Ai voie să spui nu lucrurilor. Nu-ți fie teamă de acest tip de confruntare!
 26. Uită-te la relația semnificativă a părinților celorlalți și așteaptă-te ca elementele acesteia să apară și în relația părinților tăi.
 27. Dacă iubești pe cineva, anunță-i. Respingerea este mai bună decât o viață plină de întrebări precum “cum ar fi fost dacă?”.
 28. Nu-ți construi valoarea de sine în jurul banilor. Oricât de mulți ai face, nu vor fi niciodată suficienți și cu cât ai mai mulți, cu atât te temi să-i pierzi. Găsește alte modalități de a te simți bine, decât remunerația ta lunară.
 29. Nu trebuie să te căsătorești! Este în regulă să fii singur.
 30. Nu rămâne cu acea persoană care nu te apreciază în mod clar sau pe care nu o valorifici în mod clar. Stabilește-ți anumite standarde și amintește-ți că meriți iubire.
30 de afirmații de care ai nevoie în această perioadă stresantă
30 de afirmații de care ai nevoie în această perioadă stresantă
Citește și :   Despre furie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: