Indiferent de dinamica relației tale sau de cât de uimitoare poate fi persoana pe care o iubești, iubirea va veni întotdeauna cu suferință. Nicio persoană nu este perfectă (nici măcar mama ta) și, din această cauză, nicio relație nu este perfectă.

carturesti.ro

Dacă simți că totul este în neregulă sau că nimic nu este cum ar trebui să fie, atunci ar trebui să fii dispus să renunți. Cu toate acestea, dacă îți iubești partenerul din toată inima, dar te întrebi mereu dacă mai există altcineva pentru tine, atunci ar trebui să reevaluezi ceea ce cauți atunci când vine vorba de dragoste și să-ți pui următoarele întrebări:

1. Îți place relația ta sau s-a transformat într-o relație de comoditate?

Te bucuri de relația ta? Ești împlinit? Sau ești blocat într-o rutină care a devenit confortabilă și convenabilă? Dacă faci parte din acel gen de persoane care preferă rutina, atunci cel mai înfricoșător cuvânt pe care îl poți auzi poate fi “schimbarea”. Dacă partenerul tău nu te face fericit și te simți aiurea în relație, atunci ar trebui să renunți. Cu toții ne dorim „să fim împreună până la adânci bătrâneți”, dar să nu uităm că ar trebui să fie vorba despre un final fericit.

2. Îți plasezi rănile din trecut asupra relației actuale?

Ai avut parte de acel tip de iubire tragică care te-a închis pentru mult timp? Sau un șir de relații care nu se simțeau decât toxice? Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este da, atunci poate fi înțelept să luăm în considerare dacă problemele din relația ta actuală provin din daunele emoționale anterioare.

Citește și :   Cum să faci relația să funcționeze ?

Îți tratezi partenerul ca pe un prejudiciu colateral în procesul de vindecare a unei suferințe din trecut? Măcar te vindeci de suferințele trecute? Fă-ți timp și efort pentru a realiza care sunt defectele tale în relație și lucrează la remedierea acestora. Este un proces lent, dar nimeni nu vrea să fie comparat constant cu persoana care a frânt inima persoanei iubite.

3. Ce cauți în relația ta?

Ești conștient de ceea ce dorești cu adevărat într-o relație? Crezi că tu și partenerul tău sunteți pe aceeași pagină? Scrieți ce așteptări aveți unul de la altul și care sunt nevoile voastre și luați în considerare ceea ce trebuie ca să fiți fericiți. Nu este bine pentru tine sau partenerul tău dacă treceți doar prin rutinele zilnice ale unei relații, fără a avea planuri definitorii.

4. Ești mulțumit de cine ești ca și persoană sau cauți dragoste pentru a te vindeca de rănile emoționale?

Într-un articol scris pentru Pyschology Today, autorul și psihologul John T. Chirban a afirmat: „Căutarea pentru succesul definit social este calea pe care majoritatea oamenilor o urmăresc pentru căutarea împlinirii.” Căutarea iubirii în ceilalți ar trebui să fie întotdeauna făcută după găsirea iubirii în sine.

Notează-ți ce iubești despre tine și ce iubești despre partenerul tău. Dacă tot ce iubești despre partenerul tău este despre modul în care te tratează în locul lucrurilor care îl fac special, atunci poți să te bazezi pe partenerul tău pentru a-ți valida propria valoare. O relație grozavă are un echilibru între a fi special și a-ți face partenerul să se simtă special. După acel exercițiu, poate fi o idee bună să scrii lucrurile pe care le faci pentru ca partenerul tău să se simtă special. Oferi suficient ?

Citește și :   20 de imagini cu statusuri motivaționale în engleză

La sfârșitul zilei, dragostea te va răni. Te va răni de fiecare dată. Dar suferința este ceea ce face ca relațiile să fie mai puternice. Îți poți da seama, de asemenea, dacă relația ta va dura.

Deci, provocarea mea pentru tine este aceasta: reflectă asupra relației tale. Ia în considerare binele, răul, ascensiunile și neajunsurile. La final, dacă nu îți poți imagina viața fără partenerul tău, atunci a face față recompensei merită un risc, iar asta contează cu adevărat.

 O despărțire e dureroasă, chiar dacă tu ești cea care o inițiază. ... Cert este că dacă doar unul dintre parteneri vrea să salveze relația, ...

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: