Îmi pare rău că nu te-am iubit îndeajuns. Îmi pare rău că mereu te-am pus să treci prin momente înfricoșătoare, așteptând de fiecare dată să fii fericită și calmă. Îmi pare rău pentru fiecare moment în care ți-am promis că nu te voi răni vreodată, și totuși nu m-am ținut de promisiune. Îmi pare rău că nu am avut grijă de tine așa cum ar fi trebuit.

Îmi pare rău că sunt nepăsătoare și nu te opresc când știu că ești pe cale să
păşeşti într-o situație dificilă, nu te avertizez când văd în mod clar steagul roșu. Nu-ți spun întotdeauna adevărul. Îmi pare rău dacă uneori te alimentez cu minciunile pe care vrei să le auzi.

Îmi pare rău că nu am învățat din greșelile mele anterioare. Îmi pare rău că te țin mereu în aceeași situație. Îmi pare rău că te-am epuizat și ți-am cerut să te descurci cu mai mult decât poți. Îmi pare rău că te-am înțesat cu suferință și durere în loc de dragoste și bucurie.

Îmi pare rău că ți-am cerut să te mulțumești cu mult mai puțin decât voiai cu adevărat, mult mai puțin decât ceea ce meritai și mult mai puțin decât ceea ce-ți dorești cu adevărat. Îmi pare rău că ți-am oferit bucăți din dragostea de care ești capabilă. Îmi pare rău că te-am pus într-o poziție în care nu poți să oferi cu adevărat tot ce e mai bun din tine. Îmi pare rău pentru toată jumătatea de dragoste pe care ai primit-o.

Citește și :   Interviu cu Anne Bezusenco

Îmi pare rău că nu sunt realistă cu tine. Îmi pare rău că nu te-am protejat și nu te-am păzit cum ar fi trebuit. Îmi pare rău că nu ți-am oferit o lume frumoasă în care să trăiești. Îmi pare rău că a trebuit să suporți toate acestea, dar încă mai ești aici. Încă mai crezi și încă mă asculți. Încă mai ai încredere în mine. Încă mă urmărești orbește, și pentru asta, îți datorez totul.

Și îți promit că data viitoare vei avea parte de tot ceea ce ai vrut cu adevărat, chiar și mai mult. Nu va fi nimic mai puțin decât dragostea pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Va compensa fiecare durere și fiecare suferință pe care ți-am provocat-o. Îți promit că va fi genul de iubire care te va vindeca și te va face să bați ca și cum nu ai fi fost niciodată distrusă.

Îți promit că data viitoare, nu voi renunța prea ușor. Ai răbdare. Ai fost amabilă. Ai fost puternică și ai suferit alături de mine mai mult decât oricine ar fi făcut vreodată și încă ai încredere. Și pentru asta, nu te voi mai dezamăgi.

Îți promit că data viitoare când te voi lua cu mine într-o nouă călătorie, vom merge acasă. Casa pe care ai căutat-o… O altă inimă pentru a resuscita toate bătăile care au pierit în interiorul tău. O altă inimă pentru a umple toată goliciunea care te înconjoară.

Dragă inimă, îmi pare rău că nu am avut grijă de tine…

One thought on “Îmi pare rău că nu am avut grijă de tine

  1. Frumoase cuvinte adresate de ratiune inimii ! Ai mare grija de inima ta. Îmi pare atât de vulnerabila si de o sensibilitate extrema, mai ales când este aprinsa de focul dragostei. Pazeste-o si întareste-o mai mult ca orice, caci ea este izvorul vietii si al mortii.
    Fii binecuvântat, Suflet drag !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: