Încerci să te vindeci ? Nu ocoli acești 5 pași!

Cred cu tărie că există doar două adevăruri incontestabile despre viață. Nu va dura pentru totdeauna și Nu va fi ușor.

Poate că, cea mai profundă realizare pentru noi, oamenii, pentru a avea succes în această viață este chiar foarte simplă : Nu avem nevoie de toate răspunsurile!

Și este în regulă!

De fapt, este necesar să realizăm faptul că viața continuă să ne testeze, componența și fundația noastră, sursa noastră de perseverență nu vine de la pretinderea că noi putem face viața mai bună ci mai degrabă de la ideea că ceilalți ne pot ghida prin furtunile noastre. Viața este frumoasă și în același timp, dură.

Caracterul dual inerent ale acestei experiențe ne conduce la o singură promisiune: De-a lungul drumului, vom fi răniți. După ce am fost lezați trebuie să ne vindecăm. Călătoria este una plină de schimbare și disconfort, totuși, ca în toate lucrurile din viață procesul este cea mai frumoasă parte.

Sper să împărtășiți aceste idei cu cei care au nevoie cel mai mult, așa cum s-a întâmplat și cu mine. Aceștia sunt 5 pași pe care n-ar trebui să-i ocolești dacă speri să te vindeci.

  • Recunoște că ești rănit

Vulnerabilitatea este înfricoșătoare. Lumea poate fi un loc crud pentru cei care nu și-au dezvoltat abilitatea de se putea apăra, așa că ideea de dezarmare pare foarte realistă.

Suntem învățați să credem că forța înseamnă liniște chiar și atunci când suntem deconectați, respingând fără îndoială slăbiciunea noastră și eliminând spațiul pentru a fi ceea ce este în cele din urmă sensibil la om. În momentele noastre de durere, preferăm să spunem că suntem bine în loc să fim cu adevărat sinceri.

Pentru a putea să ne vindecăm, trebuie să să trecem dincolo de aceste ziduri care ne închid inimile și mințile și să redeschidem spațiul acela de vulnerabilitate. Fără să recunoaștem, nu numai că suntem răniți, dar nu vom face niciodată primul pas spre vindecare. 

  • Iartă
Citește și :   Nu este ușor să renunți la cineva drag

Învață să te ierți! Iartă-te pentru că ai învățat că ar trebui să fii supărat pe tine însuți – că nu ești “puternic” sau “curajos” suficient pentru a ascunde durerea. Vei reuși să treci și peste asta!

Toate aceste sentimente sunt reacții naturale la anumite traume. Sentimentele de slăbiciune, de lipsă de speranță, de tristețe și de singurătate sunt toate semne pe care le experimentează toată lumea. Nici o ființă nu este imună la aceste emoții, indiferent de cât de rezistent este peretele lor sau cât de bună este fața lor de “poker”. Iartă-te pentru că simți aceste emoții, pentru că nu ai nici un motiv să te superi pe tine în primul rând. Ești frumos în toată fragilitatea ta umană și ar trebui să îmbrățișezi aceste momente ca parte a recunoașterii că meriti să fii validat.

Apoi iartă tot ce te rănește!

Nu putem niciodată să înaintăm, atât timp cât ne legăm de trecut. Nu putem să ne purtăm durerea și traumele ca niște trofee și nu putem accepta energia pe care traumele o aduc în viețile noastre. Oricât de dificil ar fi, trebuie să reafirmăm că în acele experiențe întunecate găsim o anumită speranță și un scop pentru a încerca să ne reconstruim lumea și pe noi înșine în cel mai sănătos mod. În cele din urmă, iertarea noastră este o modalitate de a ne permite să ne reconstruim viața mai bine decât am făcut-o până acum.

  • Iubește și fii iubit!

Cea mai puternică forță din univers este iubirea. Este distructivă la fel cum este de constructivă, înspăimântătoare la fel cum este și frumoasă. Este copleșitoare, deoarece este senină, iar acest echilibru unic aduce un echilibru de neegalat față de existența noastră.

Citește și :   De ce durează atât de mult?

Atunci când ești rănit, trebuie să înveți să te iubești. A te iubi este un proces foarte dificil. Oricum, pașii de bază pe care trebuie să-i țintești pentru a-ți crea procesul de auto-iubire sunt universali: remodelează-ți obiceiurile, ai grijă de sănătatea ta fizică și mentală și izolează-te de toată energia negativă pe care o ai.

Îndreaptă-ți atenția către obiceiurile care-ți plac, care te introduc într-o tranșă de fericire ridicată până la punctul în care viața se învârte în jurul mai multor activități și comportamente centrate pe ceea ce iți place mai mult decât orice altceva.

Iubește-ți trupul și mintea trăind bine, mâncând, dormind, meditând, purificând și detoxificând. Citește cărțile pe care le iubești, poartă conversații care te stimulează, găsește momentul în care poți sta în liniște. Corpul tău și mintea ta te vor iubi înapoi. După cum am citit o dată, există milioane de celule și organisme microscopice pe și în corpul tău, al cărui unic scop este să te iubească și să te ajute să fii întreg. Conectează-te asupra lor și te vor rambursa de zece ori.

Nu permite nici unei energii să te distragă de la pace, indiferent de forma în care aceasta se manifestă. Uneori, aceasta înseamnă eliberarea vechilor prieteni sau distanțarea de oameni sau locuri. Este în regulă. Trebuie să fii amabil cu tine în acest proces și să iți dai seama că este în interesul tău să scapi de energia negativă. Trebuie să înțelegi că, în acest fel, nu trebuie să iți datorezi explicații sau scuze. Trebuie sa te iubești pe deplin, cu toată inima, fără abandon.

Permite celorlalți să te iubească. Lasă-i să-ți aducă dragoste cu ajutorul cuvintelor și faptelor, cu îmbrățișări și spectacole de afecțiune. Primește această iubire unilateral. Nu trebuie să te împotrivești cu reciprocitate până în punctul în care te simți obligat să răsplătești. Meriți să fii iubit înverșunat în momentele cele mai slabe și nu trebuie să-ți fie rușine să-ți oferi iubirea.

  • Ai credință!
Citește și :   Cine eşti când nu te vede nimeni?

Ai credința că această furtună va trece și universul te va îndruma prin acest proces. Ai credința că la sfârșitul ei vei fi din nou mai puternic, mai fericit. Momentele sunt trecătoare și emoțiile sunt tranzitorii, astfel încât, pe măsură ce călătorești, vei cunoaște îmbunătățirea. Ai credința că te poți vindeca!

De asemenea, te incurajez să te uiți adânc în inima ta și să explorezi relația ta cu universul, cu existența ta aici. Gândește-te la scopul tău aici și vei găsi legătura cu sursa noastră. S-ar putea să fii surprins de ceea ce găsești.

  • Fii singur!

Poate că cea mai grea parte a vindecării este aceea că realizezi faptul că trebuie doar să mergi pe calea ta. Atât timp cât avem nevoie de sprijin și de dragoste pe parcursul procesului de vindecare, trebuie să fim propriul ghid în călătoria noastră, luând deciziile asupra locului în care ne îndreptăm și cât de repede să mergem înainte.

Oamenii pot să vă spună mereu care este versiunea lor de vindecare, dar numai tu poți decide cu adevărat pentru tine. Traumele și experiențele tale sunt unice pentru tine și nimeni nu poate înțelege cu adevărat intensitatea cu care te afectează. Ca urmare, trebuie să fi cel care determină modul de vindecare.

 Dincolo de a fi propriul tău lider, trebuie să-ți dai timp și spațiu pentru a fi singur fără a intervenii alții, indiferent de cât de bune sunt intențiile lor. Nu uita că, pe măsură ce te vindeci, trebuie să te prioritizezi mai presus  de orice, fără vină sau greutate. Nu ești egoist. Te vindeci și meriți lucrul acesta!

Vrei sa te vindeci?
Vrei sa te vindeci?

3 thoughts on “Încerci să te vindeci ? Nu ocoli acești 5 pași!

  1. Când îti cunosti identitatea, calauzit de flacara iubirii, pe calea înspre libertate absoluta si constientizarea faricirii, la fiecare pas pe culmea Capatânii, marcata de Hristos cu sânge, în suflet vei simti eliberare, pace, bucurie, fericire, iar ând vei fi urcat pe cruce, între pamânt si cerul plin de nori, de mila lumii-ntregi vei plânge, si vei simti etern în spirit, al dragostei paradoxali, placuti si minunati fiori…
    Fiti binecuvântati cu pace, liniste, bucurie si fericire la fiecare pas facut prin Calea Lactee spre noile dimensiuni ale cunoasterii de sine, al originii si identitatii absolute, al *Sursei Vietii Adevarate*, eliberatoare de vechile Legi si perceptii ale întelepciunii lumii si cunoasterii firesti, pamântesti, moarte, transmise si mostenite genetic din generatie în generatie, nemetamorfozate de Lumina Divina alb-stralucitoare orbitoare…

    1. Buna, am citit cu interes comentariul. Ma intereseaza ce intelegi prin “eliberatoare de vechile Legi”. Tind sa cred ca scriind cu litera mare “Legi” te referi la Legea lui Dumnezeu? Vechiul Testament?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: